Kadınlar Aysel Tuğluk’a dayanışma kartı gönderdi

Mersin Kadın Platformu bileşenleri Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutuklular için adalet talep ederek Tuğluk’a dayanışma kartı gönderdi.

Mersin Kadın Platformu, Kandıra 1 ‘Nolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eski Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutukluların tahliye edilmesi için İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform bileşenleri, kartpostallara dayanışma mesajları yazarak, Tuğluk’a kart gönderdi.

“Kadın mücadelesinin kıymetli bir parçası”

Basın açıklamasını okuyan platform üyesi HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, “Aysel Tuğluk zor bir coğrafyanın çok katmanlı sorunlarına doğmuş milyonlarca kadın yurttaştan biri. Seçimini başta Kürtler ve kadınlar olmak üzere toplumun güç ve iktidar ilişkileri içinde ötekileştirilmiş bütün kesimleriyle birlikte ve ötekileştirmelere karşı mücadeleden yana yapmış bir isim. Yaşadığı coğrafyanın güçlüklerinin uzağında bir hayat kurma imtiyazını kullanmamış, kadın hareketinin ve hak savunuculuğunun kesişim alanlarında özveriyle çalışmaktan hiçbir koşulda vazgeçmemiş bir kadın. Türkiye’nin demokratikleşme ve özgürlük mücadelesinin savunucusu. Bir hukukçu ve siyasetçi. O her birimizin derin bir yol arkadaşlığı duygusuyla bağlı olduğu kadın mücadelesinin kıymetli bir parçası” dedi.

“Yaşama hakkına sahip çıkıyoruz”

Şöfer, Tuğluk’un milletvekili kimliğiyle yaptığı düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki konuşmaları nedeniyle yargılandığını ve yıllardır cezaevinde olduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi: “Yetkili yerel sağlık kurumları tarafından cezaevinde yaşayamayacağı yönünde aylar evvel görüş bildirildiği halde, İstanbul Adli Tıp Kurumunun raporuna dayanarak tutsaklığı sürdürülüyor. Cezaevi koşullarında iyileşmesi mümkün olmadığı gibi sağlığı her geçen gün geri döndürülemez biçimde kötüye gidiyor.

Aysel kadınların yoldaşı, kız kardeşi… Aysel’in hayatının bu şekilde riske edilmesine daha fazla sessiz kalamayız. Seyirci olamayız. Hayatın ve mücadelenin her alanından binlerce kadın olarak herkesi Aysel için ses vermeye davet ediyoruz. Aysel için geç kalmış olmak istemiyoruz. Gözyaşı dökmek istemiyoruz. Bugün cezaevlerinde birçoğu ağır hasta olan yüzlerce mahpus var. Sadece geçtiğimiz ay yedi mahpus cezaevinde hayatını kaybetti. Hasta mahpusların tahliyesi ulusal ve uluslararası mevzuatın ve sözleşmelerin gereğidir. Herkesin evinde ve sevdiklerinin arasında yaşama ve tedavi görme hakkı vardır. Yaşama hakkına sahip çıkıyoruz.”

Kadınlardan Tuğluk için özgürlük talebi

“Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin 1000 Kadın diye yola çıktık, bugün 54 ülkeden, Türkiye’nin neredeyse her kentinden 6000’den fazla kadın olarak bu sesi büyütüyoruz.

* Aysel Tuğluk’un yaşadığı ağır hastalığa ilişkin yetkili sağlık kurumlarının hazırladığı “cezaevinde kalamaz” raporlarının dikkate alınmasını…

* Hukuka, insan haklarına uygun bir karar verilmesini…

* Aysel Tuğluk’un derhal serbest bırakılarak tedavi olmasının sağlanmasını talep ediyoruz!

Bugün bir kez daha ülkenin ve dünyanın dört bir yanından yapıyoruz çağrımızı. Her şey için geç olmadan Aysel Tuğluk için ve onun şahsında tüm hasta mahpuslar için özgürlük istiyoruz. Adalet Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumuna görevlerini hatırlatıyor, Aysel Tuğluk’un sağlığının geri dönülemez biçimde zarar görmesinden bizzat sorumlu olduklarını bir kez daha dile getiriyoruz.”

Paylaş

İlgili Yazılar